We onderhandelen, adviseren en procederen met alle aandacht voor de praktische kanten van de zaak én voor de emoties

Over Djuri

Advocaat Djuri Lavain (1986) is getogen in het Limburgse Elsloo. Hij kent de cultuur en spreekt het dialect. In 2011 is mr. D.N. Lavain gestart bij een full-service advocatenkantoor in Beek. Vanuit de ambitie en visie om zich te specialiseren heeft hij op 1 januari 2020 Lavain Advocatenkantoor opgericht. Dit kantoor is gevestigd in Stein (Limburg) en specialiseert zich volledig in het huurrecht en bestuursrecht (ruimtelijke ordening en omgevingsrecht). Om de onafhankelijkheid te waarborgen wordt in het bestuursrecht uitsluitend tégen de overheid opgetreden.

Mr. Lavain investeert permanent in kennis en vaardigheden. Hij is (o.a.) lid van de Vereniging voor Huurrecht Advocaten, de Vereniging voor Bestuursrecht, de Vereniging van Milieurecht Advocaten en de Vereniging voor Milieurecht. Daarnaast is hij lid van de gerenommeerde businessclub de Koninklijke Industrieele Groote Club te Amsterdam. In de loop der jaren heeft Djuri Lavain naast advocatuurlijke ervaring tevens ervaring als lid van een bezwaarschriftencommissie en als vice-voorzitter van de raad van commissarissen van een woningstichting.

Mr. D.N. Lavain heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd: 1. Huurrecht, 2. Bestuursrecht, 3. Omgevingsrecht en 4. Algemene praktijk. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.“Some warriors look fierce, but are mild. Some seem timid, but are vicious. Look beyond appearances, position yourself for the advantage.”

~ Deng Ming-DaoAdvocatuur en krijgskunst

Sinds zijn tienerjaren is Djuri Lavain een gepassioneerd beoefenaar van traditionele en moderne krijgskunsten. Ook het verdedigen van juridische belangen en het voeren van een juridische strijd is een kunst. Mr. Lavain doet dat met veel gedrevenheid en toewijding. En vanuit een volledig onafhankelijke positie. Zij aan zij met de cliënt tracht hij een maatwerkoplossing te bereiken. Vanuit inhoud, strategie, tactiek, techniek, precisie, timing en controle wordt getracht het doel te realiseren. Alles komt bij elkaar bij het behandelen van een zaak. Dat is ook wat ons kantoorlogo uitstraalt. De leeuw met het zwaard en de weegschaal. Moedig en een sterke wilskracht, maar met zelfbeheersing en hoffelijkheid. Schikken wanneer het kan, procederen wanneer het moet. Voor en in úw belang.

Heeft u een advocaat nodig in uw kwestie met de overheid of een ander juridisch vraagstuk?

Ons kantoor staat voor korte lijnen, een persoonlijke aanpak en maatwerkoplossingen. Heeft u een vraag over het huurrecht of vastgoedrecht? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Wij adviseren, begeleiden, onderhandelen en procederen voor u. Met bevlogenheid en strategie. Voor een optimaal resultaat.

Algemene en omgevingsrechtelijke vraagstukken in relatie tot de overheid, zoals vergunningen, bestemmingsplannen, handhaving en schade.

Vraagstukken over huur en vastgoed op alle voorkomende terreinen, zoals bedrijfsruimte, winkelruimte, kantoorruimte en woonruimte.

Algemene juridische vraagstukken zoals contracten, nakoming, schadevergoeding, incasso en spoedkwesties.