• Actueel
 ·
dinsdag, 19 december, 2023

Interview in De Limburger: De Tien Favorieten van Djuri Lavain

Bron: De Limburger

Djuri Lavain (37) is advocaat en sinds 2020 eigenaar van Lavain Advocatenkantoor in Stein. Djuri is specialist advocaat in het huurrecht en in het bestuursrecht tegen de gemeente, provincie en rijksoverheid.

Favoriete plekje in Limburg?

Zonder twijfel is dat Oud-Elsloo. Tijdens mijn studie aan de universiteit in Maastricht heb ik daar in een appartement gewoond. Het is een prachtige authentieke plek met zijn kasteel en de natuur. Op die plek heb ik me ook als persoon kunnen ontwikkelen.

Favoriete maaltijd?

Voor mij was altijd het motto: ‘een dag geen vlees, is een dag niet geleefd’. Sinds een half jaar eet ik echter geen vlees meer. Ik las steeds vaker in onderzoeken dat het gezonder is om geen vlees meer te eten. Dat bevalt me overigens goed. Mijn favoriete maaltijd is nu gebakken champignons in knoflookolie met gegratineerde kaas. Als dat op een menukaart staat, hoef ik niet lang na te denken.

Favoriete krant?

Ik heb een abonnement op de papieren versie van De Limburger. Iedere ochtend neem ik deze door op kantoor. Ik wil op de hoogte blijven wat er in de regio gebeurt en wat er geschreven wordt over zaken die direct of indirect met mijn werk hebben te maken. Verder lees ik het FD digitaal.

Favoriete auto?

Die moet zakelijk-sportief, zwart en een sedan zijn. Ik rij nu een Jaguar XE Black-Pack en die voldoet aan die wensen. Een SUV, stationcar of hatchback spreekt mij minder aan.

Favoriete televisieprogramma?

Ik kijk niet veel televisie, maar als ik kijk hou ik van satire in combinatie met de actualiteit. Programma’s als ‘De Avondshow met Arjen Lubach’ of ‘Even tot hier’.

Favoriete app op de smartphone?

Dat is de ‘bel-app’. Daar is dat ding toch voor gemaakt? Verder gebruik ik nog whatsapp, maar dat is het dan ook wel zo’n beetje.

Favoriete podcast?

Daar kan ik kort over zijn: die luister ik niet.

Favoriete sport?

Dat is martial arts. Dat is de overkoepelende term die verschillende methodes en tradities van gevechtstraining omvat, zoals Kung Fu, karate, (kick)boksen en taekwondo. Bij martial arts streef je ernaar om zowel de fysieke als mentale aspecten in evenwicht te brengen. Hierdoor versterk je niet alleen je fysieke snelheid en conditie, maar ook concentratie, zelfvertrouwen en kracht. In het verleden trainde ik vijf á zes keer per week. Tegenwoordig ben ik door mijn werk en mijn gezin al blij als ik één keer per week haal.

Favoriete vakantieoord?

Als het er maar warm is en water in de buurt. Het liefste ga ik ook niet te ver weg. Ik moet het gevoel hebben dat ik in noodgevallen snel terug kan zijn op kantoor. Maximaal ga ik een week. Ik heb ook altijd mijn laptop mee op vakantie.

Favoriete tijd om te werken?

Advocaat zijn is niet iets wat je doet, maar wat je bent. Het is a way of life. Zeven dagen per week. Ik begin ’s morgens al rond zeven uur thuis en soms duurt een dag dan tot tien uur ’s avonds, met de nodige afspraken en onderbrekingen. Natuurlijk neem ik tussendoor tijd voor mijn gezin, maar ik vind dit werk gewoon heerlijk. Afgelopen zomer heb ik voor de gein op social media gepost dat ik de zomeradvocaat ben. Gewoon bereikbaar als het gros met vakantie is.

Algemene en omgevingsrechtelijke vraagstukken in relatie tot de overheid, zoals vergunningen, bestemmingsplannen, handhaving en schade.

Vraagstukken over huur en vastgoed op alle voorkomende terreinen, zoals bedrijfsruimte, winkelruimte, kantoorruimte en woonruimte.

Algemene juridische vraagstukken zoals contracten, nakoming, schadevergoeding, incasso en spoedkwesties.