• Uitspraken
 ·
woensdag, 21 december, 2022

Handtekening koopovereenkomst vervalst? Helemaal niet!

De erfgenamen stelden dat koper de handtekening van verkoper (erflater) had vervalst. Ze wilden daarom niet meewerken aan de notariële levering van de koopovereenkomst betreffende een bedrijfspand.

Hoewel er bewijsstukken volop waren die aantoonden dat de handtekening toch echt van erflater was, zijn de vorderingen tot nakoming van de koopovereenkomst zowel in kort geding in eerste aanleg als in hoger beroep afgewezen.

In de daaropvolgende door koper gestarte bodemprocedure is aanvullend een handschriftonderzoek ingediend. Ten behoeve van dat onderzoek zijn oude, originele handtekeningen vergaard en aangeleverd. Op basis van dat vergelijkingsmateriaal is komen vast te staan dat de handtekening zeer veel waarschijnlijk door erflater is gezet. Daarom zijn de erfgenamen uiteindelijk toch veroordeeld om mee te werken aan de eigendomsoverdracht van het bedrijfspand.

Tussendoor werd koper nog geconfronteerd met een door erfgenamen geëntameerde ontruimingsprocedure. De erfgenamen zijn in die procedure niet-ontvankelijk verklaard.

In deze zaak kwam alles bij elkaar: huurrecht, erfrecht, contractenrecht, algemeen verbintenissenrecht en procesrecht. Geïnteresseerd in de uitspraak, lees deze hier.

Ons kantoor stond in deze zaak de koper bij. In voorkomend geval zijn we ook graag u van dienst. Neem vrijblijvend contact op via 06-17135678 of info@lavain.nl.

Algemene en omgevingsrechtelijke vraagstukken in relatie tot de overheid, zoals vergunningen, bestemmingsplannen, handhaving en schade.

Vraagstukken over huur en vastgoed op alle voorkomende terreinen, zoals bedrijfsruimte, winkelruimte, kantoorruimte en woonruimte.

Algemene juridische vraagstukken zoals contracten, nakoming, schadevergoeding, incasso en spoedkwesties.