• Actueel
 ·
woensdag, 7 april, 2021

Uw steunpilaar in huurrecht en bestuursrecht

Lavain Advocatenkantoor onderscheidt zich van andere kantoren door zich volledig te specialiseren in twee rechtsgebieden, namelijk in het huurrecht en bestuursrecht. Daarmee wordt specialistische deskundigheid gewaarborgd. En dat komt ten goede van de positiebepaling en belangenbehartiging van de klant.

Adviseren en procederen

Bij advocatuur wordt vaak gedacht aan procederen. Hel en verdoemenis. Maar adviseren is minstens zo belangrijk. Door vooraf kundig juridisch advies in te winnen, kunnen niet alleen procedures worden voorkomen, maar ook hoge kosten én mogelijk gezichtsverlies. Een verloren procedure is immers erger dan geen procedure. Maar als het niet anders kan, dan wordt de strijd niet geschuwd.

Huurrecht

Over alle huurgerelateerde vraagstukken kan ons kantoor juridische bijstand leveren. Of het nou bedrijfsruimte, winkelruimte, kantoorruimte, woonruimte of andere zaken betreft. Want ook andere zaken kunnen onder huur vallen, zoals materialen, parkeerplaatsen of sportvelden. Uiteraard is het opstellen of juridisch screenen van huurovereenkomsten mogelijk. Maar ook adviseren en procederen over bijvoorbeeld nakoming van afspraken, wijziging van huurprijzen en beëindiging van de huur behoort tot de mogelijkheden.

Bestuursrecht

In het bestuursrecht ligt de focus op het algemeen bestuursrecht en het omgevingsrecht. Het gaat om zaken die aan de overheid zijn gerelateerd. Denk aan vergunningen om te bouwen of vergunningen om af te wijken van het bestemmingsplan. Zowel het begeleiden als het bestrijden daarvan is mogelijk. Dit geldt eveneens voor bestemmingsplannen. Andere vraagstukken zijn bijvoorbeeld handhaving, wob-verzoeken, onteigening en schadevergoeding.

Lavain Advocatenkantoor staat voor u klaar

Heeft u vragen over huurrecht of bestuursrecht? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Advocaat Djuri Lavain staat u graag te woord en zal u in voorkomend geval met genoegen bijstaan. Mr. D.N. Lavain is bereikbaar op het nummer 06-17135678.

Algemene en omgevingsrechtelijke vraagstukken in relatie tot de overheid, zoals vergunningen, bestemmingsplannen, handhaving en schade.

Vraagstukken over huur en vastgoed op alle voorkomende terreinen, zoals bedrijfsruimte, winkelruimte, kantoorruimte en woonruimte.

Algemene juridische vraagstukken zoals contracten, nakoming, schadevergoeding, incasso en spoedkwesties.